Котешки нокът – чудото, което лекува над 300 болести

Котешки нокът , известна като Una de Gato  се използва традиционно в перуанската медицина

за лечение на широк спектър от здравословни проблеми, особено храносмилателни оплаквания и артрит, както и за лечение на рани, стомашни проблеми, рак и др.

Напоследък е привлякла вниманието на западните билкари и изследователи. Днес, главно от уста на уста, тя се е превърнала в една от най-продаваните билки в света.
От 70-те години на миналия век научните изследвания са осъществени от учените в Перу, Германия, Австрия, Англия и други страни, за да научат повече за мощните лечебни свойства на котешки нокът. Днес, главно от уста на уста, тя се е превърнала в една от най-продаваните билки в САЩ. През последните години никоя друга билка не е привлякла толкова силно вниманието на учените.

Най-голямо внимание се отделя на оксиндоловите алкалоиди, открити в кората и корените на Котешки нокът, които оказва влияние за стимулиране на имунната система. Това са тези седем различни алкалоида, които са признати с разнообразието от различни  лечебни свойства. Най-имунологично активният алкалоид се смята за Isopteropodin (Изомер А), който увеличава имунната система в организма и действа като антиоксидант, както и освобождава тялото от свободни радикали. Съединенията, открити в котешки нокът,  работят при унищожаване на вируси, бактерии и други микроорганизми, които карат здравите клетки да станат ракови.

Котешкият нокът оказва подкрепа за чревната и имунната система на тялото . Това почистване спомага за хората , страдащи от различни разстройства на стомаха и червата, включително: колит, болест на Крохн, синдром на раздразнените черва и синдром на просмуканото черво.

За лечение на какво се използва котешкият нокът

  • Намаляване на болката и възпалението на ревматизъм, артрит и други видове възпалителни проблеми;
  • Имат противотуморни и противоракови свойства, които инхибират образуването на ракови клетки.;
  • Подпомага зарастването на рани;
  • За лечение на стомашни язви и чревни оплаквания;
  • Помага за облекчаване на хроничната болка;
  • Повишава имунитета чрез стимулиране на имунната система;
  • Помага на хората, страдащи от стомашни и чревни нарушения, включително колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва, синдром на изтичане на червата, гастрит и дуоденални язви, чревно възпаление;
  • Подпомагат борбата с вирусни и гъбични инфекции като Херпес и Кандида;

Приложение при:

СПИН, артрит, балансираща чревна флора, болка в костите, разстройство на червата, бурсит, рак, кандида, синдром на хронична умора, хронична болка, колит, болест на Крон, храносмилателни оплаквания, дуоденални язви, гъбични инфекции, стомашни язви, гастрит, Дефицит на имунната система, подобряване на ремонта на ДНК, възпалителни проблеми, чревни оплаквания, синдром на раздразнените черва, бъбречно изчистване, синдром на течове, остеоартрит, паразити, стимулиране на имунната система, стомашни проблеми, вирусни инфекции, възпаление на уринарния тракт, рани.

Котешки нокът на капки

Котешки нокът е едно удивително със своите свойства растения осигуряващ по-висок тонус, здраве и енергичност.

Билката е най-мощният природен имуностимулатор и имуномодулатор, некриещ опасни странични ефекти. Доказано е, че хората приемащи Котешки нокът боледуват много по-рядко, а ако се случи да се разболеят, то протича бързо и без усложнения.

Билката притежава и свойството да прочиства токсините от червата, което го превръща в ефикасен лек при болести на дебелото черво и храносмилателната система въобще.  Също така  се смята и за една от най-ефикасните билки при лечение на онкологични заболявания, тъй като потиска туморния растеж. Помага при хипертония, тъй като успокоява сърдечния ритъм. Подобрява мъжката плодовитост. Доказано ефикасен при проблеми с панкреаса.

Начин на прием:

5 – 15 капки, разтворени във вода, на гладно, 30 минути преди хранене.

Разклатете шишенцето добре преди употреба.

Котешки нокът на капсули

Котешки нокът помага за образуване на белите кръвни телца и за трайна защита на имунната система. Котешки нокът  на капсули има мощно антиоксидантно действие. Съдържа антиоксидантите танини, катехини и процианидини, както и стероли, които демонстрират значителна противовъзпалителна активност.

Предпазва от настинки, грип и вируси.  Котешки нокът  е сочен за мощно антираково средство. Помага при артрит и лекува мускулни болки и преумора. За здрави кости приемайте Витамин Д. Може да намали стреса и напрежението. Котешки нокът съдържа ензим, който превръща вредните наситени мазнини в ненаситени. Като хранителна добавка помага за увеличаване на тонуса. Помага при алергии, астма, синузит и инфекции на дихателните пътища.

Котешки нокът на прах

Начин на употреба:

Залейте 1 гр. котешки нокът на прах с 250 мл. вода и оставете да ври 10-15 минути. Приемайте от 1 до 3 чаши чай дневно. Не се препоръчва на хора, страдащи от автоимунни заболявания, левкемия, ниско кръвно налягане, при проблеми със съсирването на кръвта, както и преди или след операция. Да не се приема от бременни и кърмачки.

Цена на котешки нокът

Цената на добавки котешки нокът зависи от производителя , като варира  от 20 до 55 лв. В пряка зависимост е от броя на капсулите, концентрация на активните вещества, начин за извличане на екстракта.

Котешки нокът – Странични ефекти

Приемът на котешки нокът в препоръчаните дозировки се счита за относително безопасен. Някои хора съобщават за следните странични ефекти – замаяност, гадене и диария. Диарията или по-редките изпражнения са леко проявени и имат тенденция да отшумяват при продължителен прием на котешки нокът.

Поради имуностимулиращото действие на билката, тя не се препоръчва за прием от хора, страдащи от автоимунни заболявания, хора с трансплантирани органи и болни от туберкулоза.

Котешки нокът при бременност

Растението не се препоръчва за прием от бременни жени, тъй като може да предизвика преждевременно раждане или аборт. Не се препоръчва и консумиране на билката от кърмещи жени.

Leave a comment