Кои са най-ефективните билки при плеврит

Алтернативното лечение с билки срещу плеврит дава добри резултати. ✓Със стръкове от синя тинтява. ✓Лечение с  прополис.✓ С Мед . ✓Със стръкове от хвощ.

При навременното откриване на плеврит трябва незабавно да се вземат мерки. Заболяването е много сериозно. Заболяването протича с възпаление на плеврата – ципа, която с единия си пласт плътно обвива отвън белите дробове, а другият е плътно прилепнал до вътрешната повърхност на гръдния кош. Може да бъде сух, воден или в най-тежката си форма – гноен.

Ако страдате от плеврит, трябва да имате внезапна болка, която често е остра  по време на вдишване, както и при издишване. Не можете да поемете дълбоко въздух. Кашлицата, кихането или дори смехът увеличават интензивността на болката. Освен това, болката може да се движи по цялото  тяло, включително гърба, рамото, дясната и лявата страна на гръдния кош. Освен това може да имате задух и дишането може да е плитко.

Кръвен здравец

При сух плеврит се използва корен от кръвен здравец, в комбинациа с жълт кантарион,синя тинтява,хвощ и камшик.

Мед

Да се приложат млечни компреси и дълбоко дишане.
При срастване се препоръчва селски квас с мед и населен нишадър. Наложете отварата на мястото на срастването.

Стръкове от хвощ

Прави се от  100 г  камшик, поставя се 100 г  живовляк от листата му , 50 г стръкове от хвощ , 40 г корени от пирей ,  също така 40 г. стръкове от синя тинтява, , по 30 г корени от кисел трън и чер оман, и по  20 г листа от  иглика и градински чай Вземат се по 2 супени лъжици от тази смес, поставят се 400 мл. вода и се варят 10 минути.  Тази отвара се приема преди хранене, 3 пъти на ден, по 150 мл.

Пчелният прополис са полезни при лечение на воден плеврит

прополиса има силно  изразен бактерициден и бактериостатичен ефект спрямо много патогенни болести. Ако се съхранява при нормални условия, прополисът и  екстракта му  запазват антибактерийната си активност в продължение на 3-4 години.

С лечебна цел 20, 30 капки се приема 2-3 пъти дневно. Приемането трябва да бъде преди храна

Leave a comment