Цитросепт: 10 невероятни ползи от семената на грейпфрут

Цена и действие на цитросепт. Употреба при Кандида и гъбички. Как се ползва при псориазис и пърхот? 

Екстрактът от грейпфрут от Цитросепт помага да укрепите тялото си в случай на хронична умора и депресия, причинена от неизвестни причини (синдром на умората). Също така е полезно при борба с алергии (например хранителна алергия или сенна хрема) и други заболявания.

Когато ядете грейпфрут, какво правите със семената? Предполагаме, че ги отстраняваш от самото начало. Какво ще стане, ако ви кажем, че тези семена от грейпфрут, по-специално от формата на екстракт от грейпфрут (GSE), всъщност могат да имат богатство от ползи за здравето.

Това има смисъл, като се има предвид, че ползите от грейпфрут включват загуба на тегло, намаляване на целулита и подобряване на имунната система. Екстрактът от семена от грейпфрут всъщност има съвсем различен набор от предимства, но някои от тях се припокриват с невероятните възможности на етеричното масло от грейпфрут.

Специалистите по алтернативна медицина твърдят, че Цитросепт съдържа антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства и препоръчва употребата му за лечение на кандидоза, ушите, инфекции в гърлото и диария.

Как действа Цитросепт ?

Цитросепт е направен от семената на грейпфрут.

Основните съединения в семена от грейпфрут, за които се смята, че са отговорни за способността им да убиват инфекциозни агенти, са химични съединения (полифеноли), известни като лимоноиди и наранен.

Тези интензивно мощни съединения действат като антимикробни и антиоксиданти, като не само убиват опасни микроорганизми, но и защитават тъканите на организма срещу прекомерното производство на реактивни кислородни видове, което се случва, когато тези патогени инфектират тъканите.

Екстрактът от грейпфрут може да дойде в редица различни форми на доставяне и концентрации. Течности и / или капсули могат да се използват независимо дали инфекцията е върху кожата; в ушите, носа или устата; или в стомашно-чревния тракт. Екстрактът от семена от грейпфрут се използва и като консервант и антимикробна при естествените продукти за лична хигиена, както и от хранителната промишленост за запазване на храната.

Ползи за здравето от цитросепт

Цитросепт-действие

Изчерпателният списък от ползи за здравето на Цитросепт прави този продукт важен допълнение към всеки лекарствен кабинет, домашно средство и асортимент от дезинфектанти, независимо дали пътувате или вкъщи.

За кандида

Цитросепт се прилага много често при кандида. Кандидозата, често наричана „кандида“, е гъбична инфекция, която може да засегне мъже и жени от всички възрасти в различни части на тялото. Най-често се среща в устата, ушите, носа, ноктите на краката, ноктите, стомашно-чревния тракт и влагалището.

Едно полско проучване, публикувано през 2001 г., установява, че 33% екстракт от грейпфрут има мощен противогъбичен ефект срещу щамовете Candida albicans, взети от пациенти с симптоми на кандида. (Изследване)

Гъбичните свойства на GSE спомагат за борбата срещу заразяването с кандида, като убиват клетките на дрождите, които са поели в тялото.

Убива антибиотично-устойчиви бактерии

Забележително случайно проучване, публикувано в  САЩ през 2005 г., установява, че семената от грейпфрут са много ефективни при убиването на резистентни към антибиотици инфекции на пикочните пътища. Проучването разглежда няколко пациенти, които са били третирани с семена от грейпфрут (Цитросепт) орално в продължение на две седмици. Дозата е от пет до шест семена от грейпфрут на всеки осем часа.

През тези две седмици всички пациенти отговарят задоволително на лечението минус едно. Въпреки това, този пациент първоначално е имал бактериална UTI резистентна към три различни антибиотици, но след приемането на семена от грейпфрут се наблюдава обръщане на модела на антибиотична резистентност.

Макар и малко човешко проучване, данните сочат към антибактериалната способност на сухите или пресни семена от грейпфрут да бъдат сравними с доказани антибактериални лекарства, което го прави ефективно средство за лечение на ППИ. Ето защо Цитросепт е прекрасен при бактериални инфекции.

Гъбични инфекции

Хистоплазмозата е гъбична инфекция, които често се срещат при птици. Хистоплазмозата най-често се предава, когато спорите стават във въздуха (често по време на проекти за почистване или разрушаване) или от мръсотия, замърсена с изпражненията. Повечето хора, които получават хистоплазмоза, са без симптоми и никога не знаят, че са заразени, но някои хора могат да развият грипоподобни симптоми, които траят около 10 дни.

За хората със слаба имунна система, хронични заболявания или за кърмачета, хистоплазмозата може да бъде сериозна. Около 500 000 души са изложени на H. capsulatum всяка година в САЩ.

Свързана статияГъбички по тялото: Видове и най-добрите средства за справяне с тях + Екзодерил

Препоръчителното алтернативно лечение на тази гъбична инфекция е екстракт от грейпфрут в доза от 100 милиграма (капсула) или пет до 10 капки (Цитросепт ) във вода три пъти дневно. Препоръчва се за антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства. Тъй като GSE вероятно помага да направи имунната система по-силна, тя може да помогне да се осигури освобождаване на симптоми за гъбични инфекции като хистоплазмоза.

При екзема

Екземата е често срещано кожно заболяване, което често има връзки с избора на храна и храносмилането. Едно предварително проучване на човек изследва ефективността на Цитросепт при пациенти с атопична екзема, които също имат интестинална дисбиоза, микробиален дисбаланс или малапаптация в храносмилателния тракт. Всички пациенти са имали тежка атопична екзема, включително кървене от лезии по лицето, крайниците и багажника, докато 14 от 25 също са имали интермитентна диария, запек, метеоризъм, чревни тръпки, подуване на корема и дискомфорт в корема.

Субектите получават две капки от 0,5% течен концентрат от екстракт от грейпфрут семена два пъти дневно или 150 милиграма капсулиран екстракт от грейпфрут три пъти дневно. След един месец всички участници, приемащи капсули, са имали значително подобрение на запек, метеоризъм и коремен дискомфорт, както и нощни почивки, докато 20% от лицата, приемащи течността, са получили значителни подобрения в отрицателните храносмилателни симптоми.

Екстрактът е предимно ефективен срещу Candida, Geotrichum sp. и хемолитичен Е. coli. По време на цялото проучване имало нулеви странични ефекти.

Цитросепт е общ антимикробен продукт

Ефекти от екстракт от семена от грейпфрут могат да се получат, когато се приемат през устата за бактериални, вирусни и гъбични инфекции, включително гъбични инфекции.  Но има и много употреби на семена от грейпфрут, които не включват поглъщане на екстракта.

Благодарение на антимикробната си активност, екстрактът от грейпфрут е често включен в много спрейове в гърлото, назални спрейове, капки за уши, устни, пасти за зъби, душ гелове, спрейове за дезинфектиране на рани и други продукти за лична хигиена. Вместо да се използват неестествени и синтетични консерванти, много природни компании се обръщат към екстракт от грейпфрут заради способността си да запазят продукта чрез унищожаване на нежелани бактер

Лечение с цитросепт

лечение-Цитросепт

Според книгата на д-р Сакс „Авторитетно ръководство за извличане на семена от грейпфрут“, редица други заболявания могат да бъдат подпомогнати, като например:

Акне

Доказано от е много проучвания, че семената третират много добре акне. Добавете концентрация от 1% до 3% Цитросепт към продуктите за грижа за кожата. Избягвайте контакт с очите.

След почистване на лицето, приложете 2 до 3 капки Цитросепт на навлажнени върхове на пръстите и внимателно масажирайте кръговите движения в продължение на една минута. Изплакнете с хладка вода. Унищожаването на бактериите и очистването могат да причинят усещане за изтръпване. За вътрешно почистване добавете 10 – 15 капки GSE към сок, три пъти на ден.

При Грип

Най-добре е да използвате по няколко капки профилактично, а да не се стигне до заболяване. При първите признаци на настинка или грип, приемайте 10 – 15 капки или 1-2 капсули / таблетки 3 пъти на ден. Или смесете 50 капки на 1 кварц сок и пийте през целия ден.

За Пърхот

Добавете няколко капки към всяко приложение на шампоан. Изчакайте пет минути преди изплакване. НЕ се очите. Не забравяйте, че той е кисел.

Приложение

Сред многобройните приложения са:

  • Гергел за гърло (за настинки и възпалено гърло)
  • за венци и стоматологично здраве
  • Измиване на нос / синус (за инфекции на синусите и настинки)
  • Капки за уши
  • Храносмилателни смущения (включително диария при кандида и пътешественик)
  • Рани на кожата
  • Измиване на плодове и зеленчуци

В допълнение към масло от грейпфрут, течни екстракти и капсули, някои компании, като Nutribiotics, произвеждат спрейове в гърлото, спрейове за носа, капки за уши, устата и гаргара, пасти за зъби, душ гелове, дезинфекционни спрейове за рани и други продукти за лична хигиена, съдържащи екстракт от грейпфрут и други съставки. Следвайте инструкциите на етикета за употреба.

Цена

Цената на екстракт от грейпфрут зависи най-често от производителя. На пазарната мрежа може да го намерите за цена от 24 до 50 лв.

Странични реакции

Семената от грейпфрут и Цитросепт, включително екстракт от грейпфрут, е известно, че взаимодействат с определени лекарства и могат да доведат до сериозни нежелани реакции. Грейпфрутът възпрепятства някои ензимни системи в тялото, които най-често се включват в лекарствения метаболизъм.

Това повишава концентрациите на съответните лекарства в кръвта, което създава риск от предозиране и дозо-зависими нежелани ефекти. Екстрактът от семена от грейпфрут може понякога да причини дразнене на кожата, когато се използва локално.

Концентратите от течен концентрат от грейпфрут винаги трябва да се разреждат; никога не използвайте пълна сила и избягвайте контакт с очите или други чувствителни зони.

Харесайте страницата ни в facebook:

Leave a comment