Здравословен живот

11-те най-добри пози за секс и 7 ползи от практикуването му

Съдържание:

Повечето двойки не са много авантюристични в спалнята. Когато дойде време да се спуснат между завивките, малцина са достатъчно смели, за да се отдалечат от традиционните пози, като мисионерската, 69 , лъжица и кучешката. Това не трябва да бъде така. Има много изобретателни секс пози, които могат да доведат до по-добри оргазми за вас и партньора ви.

Имаме няколко предложения – в статията се събрали полезна информация за сексът, 11 интересни пози и седем ползи за здравето от практикуването на сексът.

Секс позиции – от какво се нуждаете?

Сексуалната страст между мъж и жена е като огън – ако не го подкрепяте и не го захранвате с нещо ново, то  той ще намалее заедно с вашата връзка като цяло, тъй като най-често сексът е важна част от тях.

Но как можете да запазите страст и сексуален интерес един към друг, какво да направите, за да не превърнете сексуалния си живот в ежедневна рутина ? Отговорът е съвсем прост: трябва да промените нещо от време на време по време на вашият акт, опитайте се да експериментирате, да внедрите нещо интересно и ново. Най-лесният и ефективен начин за това ще бъде използването на различни секс позиции, които могат да бъдат по всеки вкус и да доведат до още по-силна наслада.

Ето защо събрахме на тази страница най-добрите секс пози, които не само ще запазят вашата страст и интерес един към друг, но и ще направят сексуалния ви живот наистина разнообразен и очарователен. Ползите обаче не спират до тук, той ще помогне за цялото ви по-добро здравословно състояние. Всеки интимен контакт с любимия ви ще бъде нова енигма, която и двамата ще искате да направите отново.

На практика има много пози, но ако вземем предвид различните им вариации, количеството им ще достигне до безкраен брой!). Но преди да изучим подробно нашия списък с пози,  ще ви бъде полезно да прочетете и разберете теоретичната информация по-долу.

7 предимства при използване на различни секс пози

Ако сексът е само средство за продължаване на вашето поколение или просто за облекчаване на стреса, информацията, която ще намерите тук, едва ли ще ви бъде полезна. Но ако искате да получите изключително възхитителни емоции с любимия си, прочетете внимателно тази информация.

Първо, ето едно видео за едни от най-популярните пози, но в същото време много-трудни. Основните 11 пози, които имаме за вас се намират по-долу в статията

Всички казват и пишат, че промяната на позата в секса е добре и познаването на различните им възможности ще направи вашия сексуален живот разнообразен и така нататък. Но защо, как и какви предимства дава? Има няколко нюанса и тайни, които не много хора знаят. За съжаление, много хора не говорят и пишат за това, затова ние ще разкрием някои тайни.

Най-добрите секс пози – какви са те?

След като видяхте това заглавие, много хора очакват списък или снимки на най-добрите пози, които могат да ви помогнат да получите най-голямо удоволствие. Но ние ще ви разочароваме! Няма такъв списък, освен това той не съществува и дори не може да съществува. Въпросът е, че понятието „най-добрите сексуални пози“ не е правилно и сега ще разберете защо. Всеки знае, че всички хора се различават, мъже, жени – всички сме различни. И това, което е добро за един човек, може да не работи с другите и обратно. Ето защо е невъзможно да се определи списък от пози, които биха били „най-добри“ за всички.

Най-добрите пози са тези, които най-много ви харесват на вас и партньора ви. Това понятие не е строго, а индивидуално.

Може би искате да знаете как да определите такива за себе си. Но, за съжаление … Първо, не е толкова бързо, колкото искате, второ, можете да го определите само чрез личното си търсене, като се опитвате и експериментирате. Въпреки това, не се тъжете, защото има хубава новина! – това търсене ще бъде най-сладко и приятно, доверете ни се!) Така че, преди да започнете търсенето, трябва да запомните 7 важни правила.

7 правила за експерименти със секс позите

Вече споменахме, че най-добрите секс пози представляват тези, които най-добре отговарят на Вас и Вашия партньор. Няма да научите за тези пози в модни списания и уеб-статии – ще трябва да ги намерите сами. Точно за това говорим сега и точно как да експериментираме с позиции за секс с цел да определим най-добрите за вас и партньора си. Нека да изучим 7 важни правила, които ще ви помогнат с това:

  • Различни визуални възприятия. Докато променяте позициите си в секса, променете позициите на партньорите си един към друг, в резултат на което променяте перспективите, възгледите и стягането на телата на партньорите. С други думи:

    Променяте картината. И на свой ред картината оказва влияние върху възприятието на партньорите за това, което се случва и за техните чувства.

  • Различни чувства. За да разберете по-добре взаимовръзката между всички сексуални пози и чувствата, които сте получили, трябва да разберете следните неща: във всяка позиция пенисът прониква под различен ъгъл и с различна дълбочина чрез стимулиране на различни части на вагината, нейните различни зони и с различна интензивност.
  • Различни емоции. Друг възглед, други чувства и други емоции. Два предишни фактора, взети заедно, са родили третия фактор. Различните пози, създават различни емоции.
  • Компенсация на сексуална несъвместимост. Всички знаем случаите, когато мъжът има малък пенис и жената не може да получи удоволствие.
  • Стимулиране на различни чувствителни зони. Всъщност, това вече сме обсъждали в раздел „Различни чувства“, но тук бихме искали да подчертаем един важен факт.Има 3 лични зони във влагалището и важно да ги познаваме добре.
  • Дайте на жената онова, от което се нуждае – от оргазъм. Всяка жена и сексуалността й са уникална книга, която ще трябва да разберете.
  • Тонизиране на целия организъм. В ориенталската медицина съществува такава представа като отражение. Става въпрос за факта, че всички части на тялото и всички органи на нашия организъм са свързани и чрез влияние някакъв специален начин, вие можете непряко да влияете върху другите органи.

Важно е не само да знаете, но и да разберете позата

Доста често се експериментира с  различни позиции, но не получават желания резултат. Защо? Защото трябва да разбирате всеки, да разберете какво дава мъжа на жената и обратно. Освен визуалното възприятие, трябва да разберете ясно какво и как да стимулирате в тази или онази поза, с какви области на вагината взаимодейства пениса ви и каква е неговата част.

Този малък акцент е като малък ключ за голямата врата, зад която има основно съкровище, което е вашият оргазъм.

Например, един мъж може да работи над женския си партньор за половин час като див заек, но тя няма да бъде доволна, а друг мъж, който познава женските гениталии и разбира нюансите, може леко да промени ъгъла на проникване на пениса и по този начин ще активира чувствителна област от вагината, която ще й позволи да бъде удовлетворена много по-бързо.

10-те най-добри секс пози, които всяка двойка трябва да опита

Ако начина ви на работа в спалнята е малко прекалено предсказуем, има няколко начина да подредите нещата. Можете да благодарите на bilkabg.com на сутринта.

И не забравяйте: Половите позиции са само част от формулата за страхотен секс. Ако имате проблем и стигате бързо до оргазъм, за разлика от вашият партньор, може да прочетете повече за задържането.

1. Секс поза: Котката

Известна като : Техника на коала

 Предимства: Силно стимулиране на клитора. В проучване, публикувано в „Журнал на секса и брачната терапия“, жените, които не са в състояние да имат оргазъм в мисионерската позиция, съобщават за 56% увеличение на честотата на оргазъма, използвайки техниката на „котката“. Други проучвания показват още по-голям успех, като до 73% от жените постигат оргазъм с  тази поза.

Техника: Позата“котка“ е много подобна на мисионерската поза, с изключение на това, че тялото ви е разположено по-нагоре и на една страна. Вместо да сте гърди в гърди, гърдите ти са близо до раменете й. Наведете краката й на около 45 градуса, за да я наклоните нагоре. Това прави основата на вала ви да поддържа постоянен контакт с нейния клитор.

Също така опитайте: Помолете я да изправи краката си. Натиснете таза надолу няколко сантиметра, докато тя бута нагоре.

Горещ съвет:  Направете още по-добре тази позиция, като местите таза с кръгово движение.

2. Секс поза: Водопад

секс-поза-водопад

Известен също като: Главата на земята

Ползи: Кръвта ще се премести към другата ти глава.

Техника: Отидете до ръба на леглото и легнете назад с главата и раменете си на пода, докато тя ви прегръща. Кръвта ще се втурне към главата ви,  увеличавайки  усещания за оргазъм.

3. Секс поза: Един отгоре

Известен също като: крак над рамото ви, стречинг

Предимства: Това е най-добрата секс поза за жени, които са особено чувствителни от едната страна на клитора. В тази поза също тя може да използва ръцете си, да ви гали и помага.

Техника: Коленичи на леглото, а тя да бъде под вас. Повдигнете единия от краката й и я помолете да поддържа крака си, като обви ръцете около тялото си точно под коляното.

Също така опитайте: Насърчете я да се намести, за да ви помогне да постигнете правилния ритъм.

Горещ съвет: По време на оралния секс, позволете на пръстите  да се движат зад езика ви. Контрастът между меката плът на езика и твърдата кост на пръста ще създаде приятно усещане.

Горещ съвет за нея: Тя може да ви уведоми за натиска на езика и техниката, която предпочита, като демонстрира с устата си на ухото ви.

4. Секс поза: Сладкото кученце

Секс-поза:-Сладкото-кученце

Известен също като: Жена на върха

Ползи: Управлявате я. Страхотно за стимулиране на G-точката и нейния оргазъм.

Техника: „Жената на върха“ е една от най-добрите сексуални позиции, тъй като позволява различни интересни гледки и усещания и й предлага психологическото предимство на поемането на отговорност за темпото и дълбочината на проникване. Може да сменя между плитки и дълбоки тласъци.

Също така опитайте: Легнете на гръдния кош до гърдите, като опънете краката си. Тя трябва да подпира краката си върху върховете на вашите и да избута, за да създаде люлеещо се движение, което ще и търка вулвата и клиторната област срещу коремната кост за по-голямо удоволствие.

Горещ съвет: Ще бъде по-лесно за нея да достигне кулминация, ако я стимулирате ръчно и устно, докато тя не е много възбудена. От позицията на жената на върха, може да смените позицията ида я стимулирате и с уста.

5. Секс поза: горещото място

Секс-поза-горещото-място

Известен също като: Седалището на любовта

Предимства: Добро стимулиране на Г-точката.

Техника: Седнете на ръба на леглото или на един стол с краката си на пода. Тя се отвръща и се вдига върху вас, седнала между краката ви. Тя може да се движи напред-назад, като натиска ръцете на стола или натиска нагоре с краката си. Тя може да контролира ъгъла на влизане, като извива гърба си и притиска хълбоците си в слабините. Докато кучешкият стил е за вашето господство, то позата „горещото място“я поставя на мястото на водача. И това го прави една от най-добрите секс пози и за двама ви.

Също така опитайте: Тя може да стигне и да стимулира основата на пениса, скротума и перинеума. Междувременно можете да достигнете и да стимулирате зърната й.

6. Секс поза: Обърната краварка

Секс-поза-Обърната-краварка

Също известен като: Родео ездач

Предимства: С възглавница под главата си получавате страхотна гледка към задната част на тялото. Тя може да контролира дълбочината на проникване и темпо с тази сексуална позиция.

Техника: Легнете на гърба си с протегнати крака. Тя коленичи до вас, после се обръща и разтваря краката си, като прекосява бедрата и се изправя пред краката ви. Коленичи, тя се спуска на пениса и започва да те язди.

Също така опитайте: Накарайте я да се наведе напред или назад, за да промените ъгъла на пениса за по-голямо стимулиране.

Горещ съвет за нея: От тази позиция тя лесно може да стигне до себе си, за да стимулира себе си или да насочи пениса към мястото, където се чувства най-добре.

7. Секс позиция: Мързелив мъж

Секс позиция: Мързелив мъж

Също известен като: Стрелецът

Ползи: Управлява, поддържа интимност.

Техника: Поставете възглавници зад гърба си и седнете на леглото с протегнати крака. Тя обхваща кръста ти, краката на леглото. След това тя да наведе коленете си, за да се спусне върху теб, използвайки едната си ръка, за да насочи пениса ви. Тя може да управлява бързината.

Също така опитайте: От тази позиция вие и двамата се връщате в позицията на Паяк.

8. Секс поза: Дейвид Копърфийлд

Секс-поза-Дейвид-Копърфийлд

Известен също като: Трик & наслада

Предимства: Тази сексуална позиция е чудесна за жените, които предпочитат силно движение нагоре.

Техника: Поставете възглавница, за да я наклоните нагоре. Наведете коленете й, за да поставите нозете на раменете.

Също така опитайте: Опитайте да използвате ръцете си, за да избутате леко нагоре по корема й.

Горещ съвет: Оставете езика си да стои здраво и плоско навсякъде в нейния вход, след това да се движи и да се движи по езикът ви.

9. Секс поза: Наследник на трона

Секс поза: Наследник на трона

Също известен като: Мързеливо момиче

Предимства: Най-добрата сексуална позиция за устните в движение, използвайте това, за да я възбудите и да й помогнете да се освободи.

Техника: Поставете партньора си на стол с широко отворени крака. Вземете го оттам. Това е добра сексуална позиция за започване за бавно движение с език, забързване на темпото или завършващи със силно засмукване движения. Вашият партньор е в състояние лесно да ви напътства и тя е в състояние да ви даде пълен поглед към краката ви, което е продължение за много жени на тази поза.

Също така опитайте: Използвайте въртящ се стол и го завъртете наляво и надясно, докато държите езика неподвижен.

Горещ съвет: Може да ползвате пръстите и да правите леки удари, като използвате тази поза. С езика си или друга ръка, упражнявайте натиск върху коремната кост. Тази двойна стимулация, изпълнена точно така, ще я изпрати в други измерение.

10. Секс поза – G-факир

секс-поза-G-факир

Също известен като: Поставката за раменете, наковалнята

Ползи: Позволява дълбоко проникване и насочване към G-точката

Техника: Тя лежи на гърба си. Ти коленичи между краката й и ги вдигаш, като поставиш краката й над раменете си. Така ще поставите пениса си в пряк контакт с предната стена на вагината. Тъй като този ъгъл позволява дълбоко проникване, натискайте бавно на първо място, за да избегнете нейния дискомфорт.

Също така опитайте: Може да постави краката си на вашите гърди, свити. Това й позволява да контролира темпото и дълбочината на тласъците.

11. Секс поза: Най-добър приятел на човека

секс-поза-кучешка

Известен също като: Кучешка поза

Предимства: Дълбоко проникване и еротичен изглед.

Техника: Това би могло да бъде следващият ви ход, след като започнете със сексуалната поза “ Наследник на трона“. Ако проникнете така, ще можете да я изтласкате дълбоко, така че върхът на пениса ви да докосва шийката на матката, често забравена зона за удоволствие. Но трябва да направите това бавно и внимателно. Някои жени смятат, че това е болезнено.

Горещ връх за нея: Може да е в състояние да увеличи интензивността на оргазма ви, като натискате мускулите на тазовото дъно навън, сякаш се опитва да изтръгне нещо от влагалището. Това води до понижаване на вагиналните стени, което прави G-точката по-достъпна.

7 Здравословни причини да практикувате секс

здравословни-ползи-от-практикуването-на-секс

Искате да изчистите кожата си, да увеличите настроението си и да намалите риска от рак, сърдечни заболявания и други здравни проблеми? Не, отговорът не е в магическо хапче – това е сексът.

Точно така: малко любов може да увеличи общото ви здраве по много изненадващи начини.

1. Подобрено сърдечно здраве – Да, сексът помага за това

секс-ползи-здраво-сърце

Точно като всяка физическа активност, здравият секс е добър за сърцето ви. Проучване, публикувано през януари 2015 г. в Американския вестник „Кардиология“, показва, че мъжете, които са правили секс два пъти седмично или повече, са имали по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания, като инсулт или инфаркт, отколкото тези, които са правили секс веднъж месечно или по-малко.

А за тези, които се притесняват, че усилието, свързано със секса, е заплаха за сърцето, ще се радват на научната декларация на Американската сърдечна асоциация за сексуална активност и сърдечно-съдови заболявания, която казва, че сексът е безопасен за хората. MET са мярка за енергията (калориите), изразходвана по време на дадена дейност. Той се сравнява с кардио тренировките, като ходене.

2. Сладко облекчаване на болката, дори от менструалните крампи

менструалните крампи секс

Просто погледнете партньора си или дори снимка на партньора си, за да облекчите болката. В друго проучване, публикувано в PLoS One, проведено в Станфордския университет в Калифорния, анестезиолозите показаха на участниците снимки на своите партньори или снимки на привлекателни непознати и ги помолиха да се включат в игра с думи.

Те открили, че когато погледнат партньори си, това значително намалява болката им в главата. Така че, въпреки че може да мислите, че болката е бариера за секса, помислете за това пак.

3. По-малко стрес и понижаване на кръвното налягане

секс-щастие

Сексът може да помогне за облекчаване на стреса чрез повдигане на ендорфини и други хормони, които повишават настроението. Като форма на упражнения, тя също може да ви помогне и да ви успокои.

В допълнение, едно шотландско изследване, публикувано в списание Biological Psychology, установи, че сексуалната активност предотвратява високо кръвно налягане по време на стресови събития. Докато този ефект е по-изразен при хора, които са правили секс с проникване, но също така и мастурбацията също може да ви помогнат да останете спокойни.

4. Възможно намаляване на риска от рак на простатата

Проучване, публикувано през декември 2016 г. в списанието „Европейска урология„, установява, че мъжете, които се еякулират повече от 21 пъти месечно, в сравнение с тези, които го правят четири до седем пъти месечно, са с 20% по-малко вероятно да развият рак на простатата.

Докато са необходими повече изследвания за потвърждаване на тази връзка, изглежда, че мъжете, които редовно правят секс, могат да намалят риска от рак на простатата.

5. По-добър сън с бонус: Повишено сексуално желание

секс-по-добър-сън

Според Националната фондация за сън, оргазмите освобождават хормона пролактин, който може да ви помогне да се чувствате сънливи и спокойни. Така че не се изненадвайте, ако вие и вашият партньор заспи малко след задоволителен секс – и се събудите освежени.

Обратното също е вярно: Според проучване, публикувано през май 2015 г. в Journal of Sexual Medicine, получаването на достатъчно сън може да подобри сексуалната ви реакция и може да увеличи шанса, че редовно ще искате да правите секс. Изследователите откриват, че когато жените спят за по-дълги периоди от време, те съобщават за по-голямо сексуално желание на следващия ден.

6. По-добро настроение и по-силна връзка

Не е чудно, че имате по-добро настроение след секса: Има биохимични разсъждения за това, че имате по-добро настроение, това се дължи на невротрансмитери, които могат да бъдат освободени по време на здравословен секс, до подобрители на настроението, съдържащи се в самата сперма.

7. Чиста и красива кожа

След секс, сутринта сте по-красива ? Това не е само във вашето въображение; наистина изглеждаш по-добре след секс. „Сексът дори ви помага да изглеждате по-млади“, казва Карон. Това може да се дължи на комбинация от облекчаване на стреса, по-добро настроение и промиване на кръвта под кожата, което е естествена част от процеса на възбуда.

Радостта от здравословен сексуален живот е една от най-големите радости в живота. Знаейки, че интимността може да бъде от полза за вашето здраве.

Може да прочетете още за ползите от редовният секс в нашата статия: 12 ползи от сексът

Заключение: Практикуването редовно на секс, не само доставя удоволствие, но също така има и редица ползи за здравето. Опитайте различни пози и може да получите още по-силно удоволствие от него.

Тагове

Ivan Nikolov

Иван Николов е част от екипа на bilkabg.com и изработва статии въз основа на изследвания и информация на сайтовете healthline.com, mayoclinic.org и ncbi.nlm.nih.gov

На темата прочети също

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "бисквитки". Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close