9 стъпки за лечение на хемороиди

В статия ще научите много ЕФЕКТИВНИ начини за лечение на хемороиди.

Ще разберете за различните видове: вътрешни и външни и 9 начина да се справите с тях.

В интернет пространството има над 880 000 статии на тема хемороиди и над 10 000 форум теми, като“ Помощ, имам хемороиди“:

Една от темите на автор в bg-mama

Ето защо, направихме анализ на над 100 статии и събрахме най-важното в тази тема на bilkabg.com

Стъпка по-стъпка, както и най-честите причини за появата им.

Нека започнем с първото и най-важното:

Какво представляват хемороидите ?

Хемороиди (HEM-uh-roids), са подути вени в ануса и долния ректум, подобни на варикозните вени. Хемороиди могат да се развият вътре в ректума.

Почти трима от четирима възрастни ще имат хемороиди от време на време. Хемороидите имат редица причини, но често причината е неизвестна.

За щастие, на разположение са ефективни опции за лечение на хемороиди. Много хора получават облекчение с домашно лечение и промени в начина на живо.

Следващото важно нещо, е да знаете какви са симптомите за тях:

Симптоми на хемороиди

Признаци и симптоми на хемороиди обикновено зависят от вида на хемороидите.

Най-честити-симптоми-хемороиди

Външни хемороиди

Те са под кожата около ануса. Признаците и симптомите могат да включват:

  • Сърбеж или дразнене във вашия анален регион
  • Болка или дискомфорт
  • Подуване около ануса
  • Кървене

Вътрешен хемороиди

Вътрешните хемороиди лежат вътре в ректума. Обикновено не можете да ги видите или почувствате и те рядко причиняват дискомфорт.

Отговор на запитване от потребител с вътрешен хемороид

Но напрежението или раздразнението при преминаване на изпражненията може да причини:

  • Безболезнено кървене при изхождане. Може да забележите малки количества ярко червена кръв на тоалетната си хартия или в тоалетната.
  • болка и дразнене

Тромбирани хемороиди


Ако кръвта се събира във външен хемороид и образува съсирек (тромб), това може да доведе до:

  • Силна болка
  • подуване
  • възпаление
  • Твърда буца близо до ануса

След като научихме какво са хемороидите и различните видове, е време да преминем и към 9-те стъпки и начини за лечение .

Домашно лечение

Ако сте били диагностицирани с хемороиди, които сърбят или са болезнени, започнете с леко почистване на района и намаляване на възпалението. Сега ще преминем към 9-те начина за лечението им:

Стъпка #1: Вземете си топъл душ

Вземи си баня. Това включва накисване на аналния ви участък на няколко инча топла вода.

Специално направена част от клекалото за хемороиди

В магазините вече се продават специализирани устройства, които се поставят на тоалетната чиния и чрез тях се прави топла баня на дупето. За допълнително облекчение можете да добавите няколко капки различни соли.

Стъпка #2: Използвайте влажни кърпички.

Това е много важно условие за да не предизвикате повече болка в тях

Заменете тоалетната хартия с влажни кърпички

Тоалетна хартия може да бъде груба и дразнеща за външни хемороиди. Опитайте да използвате влажна кърпичка вместо това. Потърсете такива , които нямат допълнителен аромат или дразнители.

Стъпка #3: Направете студен компрес

Увийте студен пакет с кърпа и седнете върху него, за да намалите възпалението и да успокоите района. Правете го не повече от 20 минути.

В сайта top10homeremedies са показали точно как може да ги поставяте. Това са прилага, за да се намали възпалението им.

Стъпка #4: Бъдете винаги хидратирани

Пийте много вода през целия ден, за да избегнете запек

Рискът от хемороиди може да бъде намален чрез предотвратяване на запек чрез хранене с високо съдържание на фибри, поддържане на добра хидратация, получаване на редовни физически упражнения и опит за движение на червата възможно най-скоро след възникването на желанието да отидете по-голяма нужда.

Медицинско лечение

Ако домашното лечение не дава никакво облекчение, има няколко хирургични лечения, които могат да помогнат. Много от тях могат да се извършват в офиса и не се изисква обща анестезия.

Стъпка #5: Лигатура с гумена лента

Това включва прилагане на малка гумена лента към основата на вътрешен хемороид.

Това ограничава притока на кръв, в крайна сметка причинява хемороиди да се свиват и да падат.

Стъпка #6: Склеротерапия

Това включва инжектиране на медикаментозен разтвор в хемороида и има резултати, подобни на тези на лигиране на гумена лента.

Стъпка #7: Хеморрел мехлем

Както споменахме по-горе, сме анализирали над 100 публикации на тази тема, както световни сайтове, така и български. В редица форуми попаднахме на един и същи крем, за който има добри отзиви.

Прегледахме различни форуми, за да проверим да не би това да е била реклама, но го намерихме в редица. Кремът се нарича“ Хемореел Мехлем“

ХЕМОРРЕЛ МЕХЛЕМ 20ГР.

Той се прилага 2-3 пъти на ден, като в се поставят около 2 грама от него. Продукта е изцяло със съдържание на билки. Ще се радваме след употребата му, да ни изпратите email и да споделите на екипа на Bilkabg.com за действието му.

Стъпка #8: Биполярна, лазерна или инфрачервена коагулация.

Този метод причинява вътрешен хемороид да загубят кръвоснабдяването си, така че евентуално да изсъхнат.

Стъпка #9 : всички останали начини за лечение

Ако вашият хемороиди произвеждат само лек дискомфорт, Вашият лекар може да предложи по-лесни кремове, мехлеми, свещички или подложки. Тези продукти съдържат съставки като леска вещица или хидрокортизон и лидокаин, които могат временно да облекчат болката и сърбежа.

Ако кръвоизливът ви е по-голям или по-тежък, Вашият лекар може да препоръча по-напреднало лечение, като например по-обширна операция.

Трябва ли да отида на лекар?

Най-добре е да посетите лекар, ако забелязвате кръв. Въпреки че може да се дължи на хемороиди, тя може да бъде и знак за нещо по-сериозно, като колоректален рак.

Лекарят най-вероятно ще започне лечение, като потвърди, че хемороидите са източникът на кръвта, която сте забелязали. За да направят това, те или ще изследват района за външен хемороид, или ще вмъкнат пръст с ръкавица, за да проверят за вътрешен хемороиди.

Ако все още не е ясно откъде идва кръвта, те могат да препоръчат колоноскопия, която включва поставяне на малка, осветена камера в дебелото черво. Това ще им помогне да проверят за признаци на други състояния, които могат да причинят кървене.

Ние от bilkabg.com, Ви съветваме винаги преди да започнете лечение да се консултирате с лекар, за да се определи точния му вид и състояние.

Leave a comment